На замітку рівнянам: які рослини не можна тримати у домі

Є рослини, які не бажано вирощувати вдома

Живі квіти і рослини позитивно впливають на людей та їх помешкання, насичуючи будинок киснем і позитивною енергетикою. Винятки становлять виткі рослини (крім виноградної лози).

Наші предки вважали, що вони залучають хвороби і сімейні чвари.

У той же час такі рослини добре захищають від лихого ока, так що краще місце для них – зовнішні стіни та вікна будинку. А якщо ви хочете вирощувати їх в кімнатах, не пускайте рослини витися по стінах і стелі, а спорудіть для них каркас, найкраще у вигляді кулі. Це дозволить прибрати негативний вплив рослини на енергетику будинку.

Також прикмети стверджують, що не можна вносити в будинок братки і пальми.

Небажано тримати в оселі ялинові гілки і дерева, хоча в новорічні свята допускаються виключення. І ні в якому разі не можна зберігати в кімнатах очерет і ковилу: ці рослини привертають нещастя, хвороби і навіть смерть.

Негайно слід викидати зів’ялі букети, а ось висушені пучки лікарських трав в будинку навпаки вітаються.

Ще одна сувора заборона на присутність у домі стосується штучних квітів з воску і пластика.

Народні прикмети

Не тримайте вдома ліани або ампельні види кімнатних рослин – чоловіки в родині не будуть затримуватися.

Пальми, подаровані кимось, а не вирощені власноруч, принесуть у дім велике горе.

Кактуси залучають в сім’ю пияцтво. На їх рахунок є ще одна прикмета – дівчина, що живе в будинку, де ростуть кактуси, приречена залишитися старою дівою.

Герань – рослина самотніх людей. Це марновірство, мабуть, виникло з любові до цієї квітки бабусь-пенсіонерок, тобто причину переплутали зі слідством.

Вірити чи ні народними прикметами про те, які квіти можна вирощувати вдома, – особиста справа кожного. Тут спрацьовує простий закон: якщо віриш у ці забобони – вони збудуться, якщо байдуже ставишся до прикмет – передбачені ними неприємності обійдуть тебе стороною.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень