На випускниках Міністерство освіти зекономить більше 7,6 мільйонів гривень

Міністерство освіти та науки заявляє, що завдяки зниженню вартості виготовлення атестатів і медалей для випускників шкіл у 2016 році вдасться заощадити 7,694 мільйонів гривень.

Про це сказано у повідомленні прес-служби Міносвіти, передають Українські Новини.

«За попередніми розрахунками, економія державних коштів, запланованих у 2016 році на виготовлення документів про загальну середню освіту, додатків до них, похвальних аркушів, похвальних грамот та нагород за досягнення в навчанні, становитиме 7 694 тис. гривень», - сказано у повідомленні.

У ньому зазначено, що це майже 30% від загальної суми запланованих у державному бюджеті коштів - 25,6 млн гривень.

Здешевлення стало можливим за рахунок матеріалів, з яких буде виготовлено документи.

У 2016 році атестати про середню освіту на основі фотокомп'ютерних технологій будуть виготовлені з тонкого пластику, свідоцтва про базову середню освіту (після закінчення 9-го класу) будуть із целюлозно-паперового матеріалу, оскільки не так часто використовується своїм власником.

Завдяки здешевленню матеріалу економія коштів становитиме 7 502 тис. гривень.

Також на виготовленні додатків до свідоцтв і атестатів, а також свідоцтв про закінчення спецшкіл, похвальних аркушів і грамот буде зекономлено 170,7 тис. гривень, з передбачених бюджетом 1,7 млн гривень.

На відзнаках за досягнення в навчанні (золотих і срібних медалях) буде зекономлено 21,3 тис. гривень із запланованих 600 тис. гривень.

За результатами проведених торгів на закупівлю документів про загальну середню освіту та відзнак за досягнення в навчанні державним підприємством «Інфоресурс» 5 травня акцептовано пропозицію закритого акціонерного товариства «НДІ ПІТ», з яким 16 травня буде укладено договір про виготовлення документів.

Крім того, акцептовано пропозицію державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря", з яким 10 травня буде укладено угоду про виготовлення бланків документів про освіту поліграфічним способом.

Відповідно до угоди комбінат виготовить для загальних середніх навчальних закладів країни додатки до свідоцтв і атестатів, а також свідоцтва про закінчення спецшкіл, похвальні аркуші та грамоти.

Нагадаємо, що у 2016 році випускні атестати одержать 200,5 тисяч школярів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень