На вихідних у Рівненському районі знешкодили чотири боєприпаси (ФОТО/ВІДЕО)

Радіус ураження одного з них - 700 метрів

Цими вихідними група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення обласного управління ДСНС знешкодила чотири боєприпаси часів Другої світової війни, які виявили у двох населених пунктах Рівненського району.

У першому випадку, два вибухонебезпечних предмета знайшли у приватному господарстві села Грушвиця. Власниця обійстя викопала два металевих предмети ззовні дуже схожих на бойові гранати. Піротехніки ДСНС, що прибули на місце виклику, ідентифікували їх, як ручну гранату РГ-42 та ручну протитанкову гранату РПГ-40.

При додатковому обстеженні території, сапери виявили ще один артилерійський снаряд калібром. Усі артефакти перебували у бойовому стані та несли реальну загрозу для людей, адже радіус уражання при детонуванні сягнув би до 700 метрів.

Інший боєприпас виявили поблизу села Зоря, розповідає представник прес-служби ДСНС Максим Старенький:

У другому випадку піротехнічним підрозділом ДСНС була знешкоджена одна граната РГД-33, що була виявлена поблизу села Зоря на автотрасі під час патрулювання нарядом патрульної поліції. Боєприпас знаходився на відстані десяти метрів від автозаправної станції. Радіус ураження цієї гранати становив до 25 метрів.

Рятувальники зазначають, що у зв’язку з потеплінням та проведенням громадянами земляних робіт на власних присадибних ділянках, почастішали випадки виявлення вибухонебезпечних минулих війн.

У разі виявлення підозрілих, металевих, предметів ззовні схожих на боєприпаси працівники ДСНС радять у жодному разі не брати їх в руки, не переносити, не кидати у вогнище, не намагатися розібрати чи розпиляти і тим паче не здавати на металобрухт.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень