На Володимиреччині поліцейські виявили та припинили незаконне видобування бурштину (ФОТО)

З початку року за фактом незаконного видобутку відкрито 37 кримінальних проваджень


В урочищі «Дубина» 21-річний місцевий житель за допомогою мотопомпи видобував бурштин-сирець. А день тому поліцейські викрили ще одного чоловіка, який теж незаконно видобував «сонячне» каміння. Тепер обоє дають покази у поліції.

Під час відпрацювання Володимирецького району працівники Кузнецовського відділу поліції спільно із працівниками прокуратури поблизу селища Володимирець в урочищі «Дубина» виявили місцевого жителя, який за допомогою мотопомпи заводського виробництва видобував бурштин. Також під час поверхневого огляду у чоловіка виявили десять грамів бурштину-сирцю. Мотопомпу правоохоронці вилучили, а каміння відправили на експертизу.
Крім того, на території Володимирецького лісництва день тому, поблизу села Каноничі незаконним видобутком бурштину за допомогою мотопомпи займався 25-річний мешканець Володимирецького району. У чоловіка, окрім мотопомпи із обладнанням для видобування, вилучили п'ятнадцять грамів бурштину-сирцю.
За цими фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Це вже 37 кримінальне провадження, відкрите у цьому році за порушення правил охорони або використання надр.
З початку року поліцейські 33 особам повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 240 Кримінального кодексу України. Три кримінальні провадження скерували до суду.
Правоохоронці цьогоріч вилучили 28 мотопомп, 10 одиниць транспорту та більш як 95 кілограмів бурштину-сирцю. Також виявили 42 особи, які займались незаконним видобутком бурштину.

Повідомляють з ГУ НП в Рівненській області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень