На узбережжя Франції викинулося 10 китів

Чотирьох тварин захисникам вдалося врятувати

У Франції захисники тварин рятували китів, які виявилися на піску одного з пляжів у районі Кале. На берег викинулися десять досить великих особин. Чотирьом китам вдалося допомогти - потрапивши у воду, вони покружляли біля берега, а потім попливли до глибокої води. Шість інших китів загинули.
Зараз вчені намагаються з'ясувати, що стало причиною такої поведінки китів. Можливо, мова йде про масове самогубство ссавців.

Це перший раз за останні тридцять років, коли кити саме цієї породи викинулися на берег А в історії нашого регіону це взагалі унікальна подія, - Заявив президент спільноти допомоги морським ссавцям Франції Джекі Карпозопулос.

З наближенням зими кити все частіше викидаються на берег. Це пов'язано зі зменшенням сонячного світла, вважають фахівці. Хоча така поведінка для китів - не рідкість. Майже щороку вони викидаються на берег, де більшість гине. За однією з версій, це є наслідком так званого звукового забруднення океану, викликаного роботою гідролокаторів. За іншою, це пов'язано з якоюсь загадковою хворобою китів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень