На скільки цього року на Рівненщині зросли ціни

Індекс споживчих цін (ІСЦ) за січень–листопад 2016р. по області становив 111,3%, по Україні – 111,4%.

У січні–листопаді ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 2,3%. При цьому зросли в ціні масло, кисломолочна продукція, молоко, сметана, сири, шоколад, м’ясо птиці, кондитерські вироби з борошна, олія соняшникова, хліб, кондитерські вироби з цукру, маргарин та інші рослинні жири, яловичина, макаронні вироби, свинина, безалкогольні напої, продукти переробки зернових, риба та продукти з риби (на 22,8–0,2%). Водночас знизилися ціни на овочі, сало, яйця, цукор, рис, фрукти (на 33,6–0,4%).

Зростання цін на алкогольні напої, тютюнові вироби на 17%, обумовлено подорожчанням алкогольних напоїв на 18,7%, тютюнових виробів – на 15,7%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 48,6% відбулося в основному за рахунок підвищення тарифів на гарячу воду та опалення майже у 2,1 раза, електроенергію – в 1,6 раза, природний газ – на 45,8%, водопостачання –на 33,6%, каналізацію – на 22,3%, плати на утримання та ремонт житла – на 14,2% та квартирної плати – на 8%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 9,1%, що насамперед спричинено підвищенням цін на амбулаторні послуги на 14,1%, послуги лікарень – на 13,1%, фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання – на 5,7%.

Зростання цін на транспорт у цілому на 13,8% пов’язано з подорожчанням палива та мастил на 18,7%, транспортних послуг – на 8%, автомобілів – на 2,3%.

За інформацією Головного управління статистики у рівненській області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень