На скільки на Рівненщині зросло у ціні м'ясо, і з чим це пов’язано

Чинників багато, - кажуть в облдепартаменті економічного розвитку

Ціни на м'ясо як в Україні, так і на Рівненщині, зокрема, - ростуть.

За даними обласного департаменту економічного розвитку і торгівлі, лише за першу декаду вересня вартість м’яса зросла на 2-3 відсотка, залежно від різновиду.

Якщо порівнювати ціну з початку року, то свинина подорожчала на 40%, майже на третину зросло у ціні м'ясо птиці та яловичина.

Чинників, які спричинили зростання, багато – каже заступник начальника обласного департаменту Іван Яремчук. Від сезонності - і до вартості кормів.

Крім того, ймовірно, спричинити подорожчання могла відміна державного регулювання цін, говорить Іван Яремчук:

- Роздрібні ціни в нас зросли у зв’язку з тим, що виробники підняли ціни. Це йде від виробників – підприємств агропромислового комплексу. Чому вони підняли ціни? Ну, є в них, мабуть, складові у тому, що кормів багато закупляються за валюту. Наприклад, щодо яловичини – то відбувається скорочення поголів’я великої рогатої худоби. Плюс відміна державного регулювання. Це, можливо, своєю чергою, також одна і складових. Не основна, звичайно, але десь, можливо, теж вплинула на підвищення цін.  

Нагадаємо, держава регулювала націнку і рентабельність.

З жовтня торік уряд запустив пілотний проект, а вже з липня цього року регулювання відмінили взагалі.

До слова, нині філе курки коштує близько 90-та гривень, яловичину можна придбати, орієнтовно, за сотню гривень, свинина вартує близько 130-ти гривень за кілограм.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень