На Рівненський ЦНАП поскаржилися через невчасну видачу закордонного паспорта

У ЦНАПІ оперативно відреагували

Рівнянин Олександр Подвишенний понад місяць чекає видачі паспорта для виїзду за кордон, хоча його, згідно з постановою Кабміну, мали б зробити за 20 днів.  Свою ситуацію він описав у соцмережі Фейсбук: 

Олександр Подвишенний 18 липня 2017 р. я подав документи і сплатив необхідну суму для отримання паспорта для виїзду за кордон.

 

Згідно з постановою КМУ №152 термін виготовлення не може бути більшим, ніж 20 днів. Сьогодні 22 серпня. Паспорт я так і не отримав.

 

Через це я зазнав як моральної, так і матеріальної шкоди. Питання: хто буде відповідати?

 

Прийшов у рівненський ЦНАП, який прийняв документи, а там мені ніхто притомно пояснити нічого не може, мовляв, це не ми, це ДМС, це "Поліграф "Україна"" і так далі...

 

Також додам, що ані смс, ані телефонного дзвінка про затримку я не отримав. Де сервіс, про який Khomko Volodymyr розповідав?

Олександр Подвишенний пише, що за видачу паспорта відповідальний той орган, який прийняв документи, навіть якщо у процесі виготовлення задіяні посередники. Він також обурюється, що, за словами керівника ЦНАПу Юлії Шигорєвої, нині виготовляють лише термінові паспорти. Тож, звертаючись до Юлії Шигорєвої, зауважує:  

Юлія Шигорева, скажіть, а де це в законі передбачено, що "20-денні" можна місяцями не виготовляти, а швидкі пріоритетні? Добре, що дівчинка-адміністратор, в якої я писав скаргу, Alexandra Kovaliuk, була напрочуд мила й чемна, це хоч якось згладило негатив.

На цей допис відреагувала Юлія Шигорєва. Вона пояснила, що через поєднання двох факторів – сезонне зростання попиту та ажіотаж, пов'язаний із запровадженням безвізового режиму України з ЄС, починаючи з травня попит на закордонні паспорти різко зростав.

І нині підрозділи міграційної служби, центри надання адмінпослуг оформляють 

понад 22 тисячі замовлень на добу, що приблизно удвічі більше, ніж в аналогічний період минулого року. Через це можливі затримки строків видачі оформлених документів на невизначений термін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень