На Рівненщину намагалися ввезти квітів на 22 млн грн

Митники виявили три резонансних випадки імпорту квітів

Як повідомляють з Рівненської митниці ДФС, у січні 2017 року митникам вдалося виявити та задокументувати три резонансних випадки імпорту квітів за підробленими документами на суму понад 22 млн грн.

За словами в. о. заступника начальника Рівненської митниці ДФС В’ячеслава Михалюка, три підприємства упродовж 2015 року ввозили на митну територію України товар «свіжі рослини та квіти». У ході проведення митних формальностей автоматизованою системою управління ризиками будь-які додаткові форми митного контролю не генерувалися, і митне оформлення товару здійснювалося у звичайному режимі.

У той же час, посадові особи Управління протидії митним правопорушенням направили запити до митних органів Королівства Нідерланди з проханням підтвердити автентичність документів, що подавалися до митного оформлення в Україні.

Згодом виявилося, що закордонні підприємства не експортували товар на адресу українських фірм, а документи, що подавалися для здійснення митного контролю в Україні, за кордоном не видавалися. Крім того, фактична вартість квітів та рослин у Голландії є у кілька разів вищою, ніж було заявлено в Україні.

Таким чином, вдалося розкрити злочинну схему імпорту на митну територію України товару, а також вжито заходів для притягнення винних до відповідальності.

У зв’язку із наявністю ознак кримінальних правопорушень, вчинених посадовими особами підприємств, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, матеріали направлено до правоохоронних органів для проведення перевірки та ухвалення процесуального рішення. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень