На Рівненщині зросло виробництво печива та джемів

Директор Департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько розповіла, що харчовики Рівненщини впевнено нарощують темпи виробництва. 

У порівнянні з минулим роком, харчовим підприємствам Рівненщини з початку 2016–го вдалося суттєво наростити виробництво. Приріст у понад 2,5 рази спостерігається на ринку солодкого печива. На чверть збільшився випуск здобних виробів. Суттєво наростили виробництво і у м'ясо-молочній галузі. На третину більше стали виробляти консервованих овочів. 48-відсоткове зростання демонструє ринок фруктових джемів та пюре, - повідомила Надія Переходько.

Проте сьогодні особливу увагу виробникам варто звернути на впровадження системи управління безпечністю харчової продукції, відзначила Надія Переходько. 

Тож цими днями понад 50 представників підприємств різних галузей харчової промисловості Рівненської області взяли участь у семінарі «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР».

В роботі семінару взяли участь фахівці Мінагрополітики України, Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», експерти з НАССР

Система аналізу небезпек і критичних точок контролю (НАССР) - забезпечує контроль на всіх етапах виробництва харчових продуктів, будь-якої точки процесу виробництва, зберігання ат реалізації продукції, де можуть виникнути небезпечні ситуації.

Учасникам семінару надано обґрунтовані роз’яснення щодо переваг і недоліків використання консультаційних послуг з впровадження цих процедур, оптимізації затрат з впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, відмінності між вимогами законодавства і вимогами стандартів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень