На Рівненщині у приватному господарстві знищили понад півсотні тварин

Через спалах АЧС

Фото ілюстративне

13 жовтня у приватному господарстві жителя села Гвіздів Корецького району зафіксували спалах африканської чуми свиней.

Вранці напередодні чоловік повідомив спеціалістів Корецької районної державної лікарні ветеринарної медицини про випадок загибелі свині у його господарстві.

Цього ж дня на місце події виїхала мобільна група для з’ясування обставин загибелі тварини. 

Свиня захворіла 11 жовтня. Вона відмовлялася від корму, мала пригнічений стан, підвищену температура тіла. Медичні препарати не дали покращення. Тварина загинула.

Спеціалісти ветеринарної медицини оглянули труп свині, провели патологічний розтин та відібрали патматеріал для дослідження на АЧС. Результати дослідження підтвердили діагноз АЧС.

Наступного дня у господарстві громадянина, де виявили африканську чуму свині, умертвили та знищили 55 голів тварин: 32 дорослих та 23 поросят. Також провели дезінфекцію.

В неблагополучному пункті продовжують заходи по локалізації та ліквідації африканської чуми свиней відповідно до інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Повідомляє УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ВЕТЕРИНАРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Теги: АЧС
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень