«А могли б спалювати й апендикси»: на Рівненщині знову проблеми через сміття

Вони виникли у Гощі

У березні ми повідомляли, що в Гощі, яка не має власного сміттєзвалища, знайшли спосіб вирішення проблеми: уклали угоду з Симонівською сільрадою про вивезення сміття на її територію.

Але тепер через те, що селяни збунутвалися проти такого вирішення проблеми, Гоща вимушена знову возити сміття на звалища Рівного та райцентру Корець.

Селищний голова Гощі Микола Панчук розуміє, що це - не вихід, але не втрачає оптимізму:

То - не вихід, бо той самий Корець потопає у смітті, Рівне так само засипане. На рівні держави треба те робити. Питання - невирішене. Їздили вже переймати досвід по Україні, на Вінничину. Дивимося. І все-таки, можливо, в перспективі станемо прикладом. Можливо.

Що стосується спеціальної печі для спалювання сміття, яку хотіли придбати для Гощі, то Микола Панчук каже, що це - надто дорого. Адже коштує така установка для спалювання тієї кількості сміття, яке виробляють 5 тисяч людей (а приблизно стільки населення у Гощі), близько 2 мільйонів гривень. Окрім цього, потрібні кошти на газ чи бензин, від якого такий крематорій працюватиме. Та й, щоб він не забруднював повітря, потрібно, щоб працював постійно. А з Гощі сміття вивозять тричі на тиждень. Отже, потрібно буде домовлятися з іншими населеними пунктами, які захочуть утилізувати відходи. Для встановлення установки потрібно виділити землю, отримати погодження, яке не факт, що хтось надасть. Селищний голова Гощі каже, що крематорій став би в пригоді і для утрилізації трупів тварин, медичних відходів: ампутованих рук, ніг, вирізаних апендиксів та інших частин тіла. Адже нині це все нема куди дівати.  

Микола Панчук сподівається на підтримку обласної влади у вирішенні сміттєвої проблеми:  

Ми зараз готуємо пакет документів з усіма підрахунками і  будемо йти до обласної ради, облдержадміністрації з ними.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: Сміття
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень