На Рівненщині зменшуватимуть витрати енергії у бюджетних закладах

Для цього чиновники готові надати кошти з обласного бюджету

Але зроблять це на умовах співфінансування з місцевих бюджетів, тобто 70% коштів на реалізацію проектів мають надати з обласного бюджету, 30% - з місцевих. 

Щоб відібрати установи для зменшення витрат енергії, оголосили конкурс проектів. Їх надійшло 51 на загальну суму майже 32 мільйони гривень. Це були проекти, які стосувалися переважно заміни обладнання їдалень, ремонту мереж. З них конкурсна комісія відібрала на фінансування 39 проектів.

Детальніше розповідає начальник департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та ененргоефективності Володимир Пшеюк:

Дирекцією конкурсу на обласну конкурсну раду було відібрано 39 проектів, на загальну суму 10,4 млн грн. З них співфінансування з місцевих бюджетів становить 2,9 млн, а з обласного бюджету – 7,5 млн. Якщо ці проекти реалізуються, то в Рівненській області вдасться суттєво зекономити електроенергію, теплоенергію, природний газ та інші види палива.

Остаточно вирішити, на які саме проекти з обласного бюджету будуть давати кошти, має Рівненська обласна рада.

До речі, за словами Володимира Пшеюка, не з усіх районів й міст обласного підпорядкування надійшли проекти на конкурс. Чомусь не брали у ньому участі Гощанський, Демидівський райони, міста Дубно, Вараш.

А ось Рівне подавало проект. Він стосувався модернізації школи і вартість його становила 20 мільйонів гривень. Однак чомусь ті, хто готували проект, передбачили у ньому, що область має надати 80% фінансування, а місто – лише 20%. Тому він не підійшов для участі у конкурсі.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень