На Рівненщині зібрали рекордну кількість урожаю

Середня кількість зібраного - майже 50 тонн з одного гектара

Рівненська область цьогоріч зібрала найбільшу кількість зернових у порівнянні з минулими роками. Аграрії називають цифру близько 1 мільйона 300 тисяч тонн зерна. А це на 200 тисяч більше від урожаю 2015 року.

Про це повідомили з департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

Середня кількість зібраного - 48 тонн з одного гектара.

Також сільськогосподарські підприємства області зібрали понад півмільйона тонн кукурудзи, стільки ж цукрових буряків та 35 тисяч тонн соняшнику. Фермери також виростили близько 240 тисяч тонн овочів та один мільйон 300 тисяч тонн картоплі.

На урожай 2017 року хлібороби вже посіяли озимі на 124 тисячах гектарів. Пшениця ростиме на майже 95 тисячах гектарів, жито – на 25 тисячах та ячмінь – на 5 тисячах гектарів.

Крім того, озимий ріпак посіяли на 18 тисячах гектарів, що на 10 тисяч більше від минулого року.

Зауважимо, що в області активно слідкують за станом посівів озимих зернових культур. Так, на 98% засіяних площ зійшов урожай. З нього половина перебуває в доброму стані, у задовільному – 44% сходів, слабкі і зріджені сходи на 15 відсотках площ. Повністю зійшов озимий ріпак.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень