На Рівненщині жінку на власному подвір’ї покусав скажений вовк

Це сталося 7 січня, якраз на Різдво

Вовка, який біг з сусідньої Білорусі до села Омит Зарічненського району, першими побачили діти, які ходили колядувати від хати до хати. Розказали про нього батькам, але ті спочатку не повірили, що то вовк.

Потім хижа дика тварина бігала по селу, душила домашню птицю і навіть покусала коня, тож люди про неї повідомили мисливцям. Але вовк ще встиг напасти на 70-річну жінку і ледь не покусав чоловіка.   

Розповідає начальник відділу організацїі протиепізотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби Рівненщини Володимир Новосад:

Вона вийшла на вулицю, бо побачила, що він напав на птицю домашню. Хотіла його відігнати. Він вкусив її за руку. Потім вона побігла до хати. А вовк з іншої сторони хати забіг. І біля самих дверей знову напав на неї. Але вона все-таки змогла якось зайти у хату. Мабуть, цим і врятувалася.

За словами Володимира Новосада, близько 20 години вечора вовк забіг у двір до ще одного чоловіка і напав на птицю. Чоловік, який приїхав додому конем, спробував тварину відігнати, але вовк кинувся на коня, вкусив його за нижню щелепу. Господарю коня якось вдалося притиснути вовка вилами. А потім на його крик прибігли мисливці, які агресивну тварину застрелили.

На місці подіїі побували фахівці Держпродспоживслужби Рівненщини. Відібрали матеріал на дослідження. Лабораторія підтвердила у вовка сказ. Людям, які були в контакті з цим вовком, проводять антирабічне лікування, щоб не захворіли на сказ. У селі проведена дезінфекція та інші заходи.

До речі, це вже другий випадок сказу у тварин на Рівненщині цього року. Раніше домашній скажений пес напав на свого господаря у селі Гоноратка Радивилівського району.  

Це був собака породи ягдтер’єр. І ніби щеплений. Але може вакцини ввели недостатню кількість. Собака була в контакті з лисом у лісі. Це вже сам власник пса, який є мисливцем, розказував, - розповів Володимир Новосад.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень