На Рівненщині збирають врожай

Цього року посівну площу збільшили на 20 тисяч гектарів

Цього року урожайність на Рівненщині складає близько 43 центнери з гектару. Як повідомляють з департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА ранні ярі зернові скосили на площі 17 тисяч гектарів, з яких намолотили майже 70 тисяч тонн зерна.

В цілому в області цими культурами засіяно близько 200 тисяч гектарів.

Також аграрії збирають урожай озимих. Зокрема, ячменю скосили та обмолотили на майже 90 % засіяних площ. Урожайність при цьому склала півсотні центнерів з гектару. Її найвищий показник спостерігається на Млинівщині.

Озимий ріпак зібрали на майже 70 % площ. При цьому намолотили понад 30 тисяч тонн. Найвищої урожайності - 40 центнерів з гектару - досягнуто у сільськогосподарських підприємствах Здолбунівщини.

Водночас озимої пшениці скосили та обмолотили на 10 тисячах гектарах. Найкращої урожайності досягнуто у господарствах Здолбунівського та Радивилівського районів.

Нагадаємо, цьогоріч посівна площа є найбільшою за останні 5 років. Під урожай-2017 хлібороби відвели понад півмільйона гектарів, а це майже на 20 тисяч гектарів більше минулого року.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень