На Рівненщині збудують теплоелектростанцію

Зробити це хочуть приватні інвестори

Збудувати теплоелектростанцію (ТЕС) збираються у Дубні. Заплановано, що вона вироблятиме теплову та електричну енергію, працюючи на деревній щепі (біомасі). І забезпечуватиме теплом десять шкіл і дитсадків міста та підприємств, в т.ч. ПАТ “Дубномолоко”.

Взятися за це будівництво хочуть ТОВ “Пауер Дубно”  та ТОВ “ЕСКО ЮА”. Іторік у листопаді під це будівництво влада Дубна надала ТОВ “Пауер Дубно” дозвіл на оформлення за собою в оренду на 25 років 8 гектарів землі на вулиці Семидубській.

Почати будівництво планують у березні наступного року. Збудувати ТЕС обіцяють за рік-півтора.

Дубно отримає користь від цього будівництва у вигляді 300 тисяч гривень щорічних надходжень до міського бюджету від оренди землі, а також дешевше орієнтовно на 35% тепло.

Окрім цього, інвестори обіцяють допомогти місту з енергозбереженням: утеплити сім освітніх закладів - школу-гімназію, гімназію №2, ЗОШ №1, ЗОШ №4 (МНВК), ЗОШ №6, ДНЗ №3 та ДНЗ №4. Це дозволить щорічно економити 2 мільйони гривень з бюджету. Також інвестори планують замінити насоси у КП “Дубноводоканал”, що зумовить суттєву економію за рахунок зменшення використання електроенергії. 

За інформацією міськради Дубна. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень