На Рівненщині запропонували заборонити авіахімічну обробку полів пестицидами

Яку активно застосовують агрохолдинги

Сьогодні рівненські пасічники запропонували ввести на території області мораторій на авіахімічну обробку полів. З такою пропозицією до однієї з постійних комісій обласної ради звернулася «Спілка пасічників міста Рівного і Рівненського району».

Бджолярі зазначають, що компанії, які масово використовували повітряні судна для внесення пестицидів на території Рівненської області, останнім часом почали хитрувати.

Так, після скарг місцевого населення на використання ними «кукурузників» для внесення на поля пестицидів, агрохолдинги просто почали використовувати менші за розмірами літальні апарати.

Аби покласти цьому край голова Спілки пасічників Богдан Лимар запропонував наступне:

Ми думаємо, що буде доцільним, якщо комісія винесе це питання на президію на сесію обласної ради з тим, аби прийняти відповідне рішення про заборону авіаційного застосування пестицидів та агрохімікатів на території Рівненської області. Також необхідно звернутися до сільрад або ОТГ з пропозицією про прийняття рішення щодо заборони авіахімічних обробок полів на територіях підконтрольним цим органам.

Попри це, в облраді не впевнені, що можуть заборонити агрохолдингам проводити авіахімічну обробку полів. Тож, депутати вирішили звернутися за роз’ясненнями до ОДА і поки це питання відкласти.

До слова, пасічники запропонували агрохолдингам почати переходити на біологічні методи ведення сільського господарства, як це передбачено наказом Агрополітики. Мовляв, таким чином можна навіть скоротити кількість онкохворих в області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень