Вартість літра молока на Рівненщині - чотири гривні

Скупники знизили ціни

Скупники молока на Рівненщині стали платити менше.

Зауважимо, що ціна за літр раніше трималася на рівні 5,5 гривень. Тепер вони платять на гривню менше.

На це скаржаться обласній владі селяни, розповідає керівник департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Наталія Переходько:

До нас телефонують самі здавачі молока та кажуть, що їм пропонують меншу ціну. Якщо раніше ціна за літр трималася на рівні 5,5 гривень, то зараз дають, наприклад 4,5 чи 4 гривні.

 

Ціна на літній період щороку знижувалася, а в цьому році на це вплинуло ще те, що хочуть обмежити чи заборонити заготівлю молока від населення.

Щодо сезонності, то молокопереробні підприємства платять за продукт від приватних господарств менше, адже з потеплінням в продукті зростає кількість бактерій.

Підвищити якість молока можна, придбавши доїльне обладнання та холодильні установки, каже Надія Переходько.

Держава навіть готова компенсувати гроші за їх придбання, якщо в господарстві буде більше трьох корів. Утім нині за компенсацією звертатися ще рано.

Вона прописана в програмі розвитку сільського господарства на 2018-2023 роки, яку затвердять на найближчій сесії обласної ради.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень