На Рівненщині виділять 15 мільйонів гривень на охорону природи

Рішення винесуть на наступній сесії обласної ради

Понад 15 мільйонів гривень з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на найближчій сесії розподілять для фінансування природоохоронних заходів у 2017 році. Таке рішення 16 лютого рекомендувала винести на розгляд депутатів постійна комісія обласної ради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під головування Володимира Валявки.

Директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Володимир Захарчук повідомив, що перелік об’єктів фінансування формується на основі заявок від місцевих рад. Станом на початок лютого таких заявок було отримано на суму в майже п’ятдесят мільйонів гривень. Вони надходитимуть до департаменту й надалі, а за результатами розгляду будуть додатково внесені на розгляд профільних комісій обласної ради.

Першочергово було відібрано ті об’єкти, будівництво яких необхідно завершити цього року. Окрема увага приділена питанню співфінансування з місцевих бюджетів – таким проектам надавали перевагу. Також включено ті природоохоронні заходи, котрі вже мають проектно-кошторисну документацію, оскільки через тривалий термін її виготовлення, минулого року, не встигли використати більше чотирьох мільйонів гривень.

Проте ці кошти вдалося зберегли і включили до цьогорічного фонду, з нього ж і продовжиться їх фінансування, - зазначив голова комісії Володимир Валявка.

Також депутат повідомив, що у плані роботи комісії виокремлено пункт про контроль над прийнятими рішеннями. За результатами першого півріччя це дасть змогу депутатам не лише проінспектувати стан проведених заходів, а й випадку їх неналежного виконання, – можливість перерозподілити кошти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень