На Рівненщині відкрили два інклюзивно-ресурсні центри (ФОТО)

У Рівненському районі та у місті Вараш

Обидва центри оснащені спеціальним обладнанням, комп’ютерною технікою, розвивальними та корекційними матеріалами, дерев’яними пісочницями для сухого та кінетичного піску, у кабінетах ЛФК тактильні доріжки, тренажери, шведські стінки та інше.

Вараський інклюзивно-ресурсний центр, загальна площа якого складає 158 квадратних метрів, облаштований п’ятьма кабінетами, а саме:

для лікувальної фізкультури, первинного прийому, практичного психолога, логопеда, дефектолога.

Для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами закуплені інтерактивна панель Мультиборд, інтерактивна проекційна система «Жива підлога» та парти-трансформери.

Працюватимуть у новоствореному закладі практичний психолог, вчителі дефектологи, реабілітолог, логопед.

В інклюзивно-ресурсному центрі Рівненської районної ради, загальна площа якого складає 63 квадратних метри, облаштовано чотири спеціальних кабінети та приймальня для первинного прийому.

На дверях таблички з рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Центр має окремий вхід з надвірним та внутрішнім пандусами, які обладнані поручнями. Окрім того, у кабінетах встановлений відеонагляд, що дасть можливість не тільки спостерігати за заняттями, а й відстежувати динаміку.

Обласний очільник освіти Григорій Таргонський зазначив:

Донедавна в Україні була позиція, яка ізолювала таких дітей від суспільства, відривала від сімей, а сьогодні, система інклюзивної освіти докорінно ламає всі стереотипи та відкриває нове бачення нового цивілізованого суспільства. Діти з особливими освітніми потребами мають повне право жити на рівні з однолітками, навчатися у звичайній школі, жити в родині і отримувати корекційні послуги в ІРЦ. Не випадково, що інклюзивно-ресурсний центр облаштований в приміщенні Рівненської районної ради, адже розуміння та сприйняття цієї реформи депутати підтримують.

В області вже відкрили 13 інклюзивно-ресурсних центрів, а до кінця наступного року їх має бути 33.
 

Повідомляє Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень