На Рівненщині відбувся Козацький Редут

На Дубенщині вшанували полеглих козаків-богунців

Напередодні між селами Плоска та Семидуби Дубенського району відбувся Козацький Редут. На початку липня у 1651 році на цьому місці козаки-богунці прийняли останній смертельний бій, прикриваючи відступ побратимів із поля Берестецької битви.

Цього року в капличці на честь Покрови Пресвятої Богородиці літургію і панахиду за полеглими очолив архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон.

Потому підняли український стяг та здійснили залп із гвинтівок та гармати. До місця поховання козаків пройшла хресна хода. Люди поклали квіти до хрестів-оберегів.

Присутнім презентували виступи військової історичної групи «Курінь Печерської сотні Опанаса Передримирського Київського реєстрового полку у війську Богдана Хмельницького». Усіх охочих навчали стрільбі з лука та вправності стрільби зі зброї.

З тематичними піснями виступили районні народні вокальні колективи та солісти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень