На Рівненщині від грипу померла жінка

Вона захворіла 7 березня

Від грипу померла 41-річна жителька Рівненського району. Жінка захворіла 7 березня, за медичною допомогою не зверталася. Через різке погіршення стану родичі 16 березня викликали швидку.

Про це повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр

Хвору відразу доставили у відділення анестезіології та інтенсивної терапії Рівненської центральної районної лікарні. Усі необхідні реанімаційні заходи виявилися неефективними, та через дві години перебування у лікарні людина померла. Заключний діагноз: грип А, двобічна негоспітальна пневмонія. Це підтвердила вірусологічна лабораторія. У лабораторному центрі зазначають, що хвора не мала щеплення від грипу.

За словами директора обласного лабораторного центру Романа Сафонова, це третя цього року смерть на Рівненщині. Від грипу померла 16-річна дівчина та однорічна дитина. Про другий випадок обласний лабораторний центр не повідомляв, поінформував Роман Сафонов. 

Разом з тим, кількість хворих на грип у Рівненській області поки не збільшується.

За даними обласного лабораторного центру, минулого тижня на грип та інші гострі респіраторні інфекції захворіло 5 040 мешканців Рівненської області, що є практично на рівні попереднього тижня. Серед хворих 74% дітей. Впродовж тижня госпіталізували 164 осіб, з них 120 дітей.

Епідемічний поріг не перевищений у жодному районі та місті. При цьому, найвища захворюваність спостерігається у Рівненському районі, де захворіло 646 осіб. Незважаючи на зниження захворюваності на гострі респіраторні інфекції, грип залишається небезпечною інфекційною хворобою, наголошують фахівці лабораторного центру. Щоб уберегти себе від захворювання, нагадують про дотримання простих правил:

  • одягатися відповідно до погоди і не переохолоджуватися
  • не забувати ретельно мити руки
  • регулярно провітрювати та проводити вологе прибирання приміщення
  • повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми
  • а головне – зробити щеплення проти грипу.

 

Це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень