На Рівненщині стартувала акція «16 днів проти насильства»

Щорічна акція «16 днів проти насильства» (25 листопада – 10 грудня) ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей.

Дати проведення акції обрали не випадково, адже 25 листопада у світі відзначають Міжнародний день проти насильства щодо жінок, а 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера.

Таким чином, майже кожен день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.

В період акції в області будуть проводитися інформаційні заходи, навчання, семінари, конкурси, тренінги, зустрічі, виставки та флеш-моби. Кожен день акції буде присвячений боротьбі з різними формами насильства, що є порушенням прав людини. Акція проводиться для того, аби привернути якомога більшу увагу до цієї проблеми.

На жаль, для Рівненщини це дуже актуальна проблема, адже

з початку року в області зафіксовано більше 2 тисяч звернень щодо насильства в сім’ї, найбільше звертаються за допомогою жінки.

В Рівненській області діє центр соціально-психологічної допомоги, який дає тимчасовий притулок та соціальний, юридичний, інформаційний захист, допомогу у працевлаштуванні людям, які опинилися в тяжкому життєвому становищі.

Тут можуть знайти адреси й телефони ті, хто потребує підтримки.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень