Де на Рівненщині найгірша вода: в області склали рейтинг водопроводів

Для цього підсумували якість водопровідної води за останні чотири роки

Звертали увагу на вміст заліза, фтору, мікробіологічні та інші показники. Все це сумували у балах.

Тож виявилося, що найгірша водопровідна вода – у селі Оженин Острозького району, найкраща – у Рівному.

Детальніше розповідає завідувач відділу обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я Марта Гоч:

Підприємство «Вега-плюс» у селі Оженино Острозького району отримало найнижчий результат у зв’язку з тим, що у них був спалах захворювання водного характеру. Захворіло населення, яке пов’язувало своє захворювання із вживанням води із мережі цього водопроводу. Це гостра кишкова інфекція була. Це було у січні 2015 року. Захворіло 14 осіб.

 

Найкраща вода виявилася, звичайно, у «Рівнеоблводоканалу». Тому що тут найкращі системи водопідготовки, гарна станція знезалізнення, потужна станція знезараження.  

Незважаючи на ці результати, Марта Гоч каже, що вода у всіх водопроводах області придатна для вживання і не зашкодить здоров’ю. Вона лишень відрізняється за лабораторними показниками, які скрізь коливаються в межах норми. І її безпечно споживати без кип’ятіння.   

Взагалі ж, за її словами, мешканцям області дуже пощастило, що у нас вся вода – з підземних джерел, тобто люди мають можливість споживати артезіанську воду, яка має кращу якість, ніж вода з інших джерел.

.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень