На Рівненщині шукають «свіжих» суддів

На зміну працівникам старої системи

З квітня Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила конкурс на 600 вакантних посад працівників фемідити у місцевих судах. Таким чином, за рахунок нових конкурсів судова система має не лише кількісно, але і якісно оновитися. Відтепер практикуючі юристи можуть скласти конкуренцію представникам старої системи, зокрема суддям та їхнім помічникам. Згідно з новим законодавством, у конкурсі до місцевих судів можуть брати участь юристи з-поза системи.

Тож з 3 по 16 квітня всі охочі можуть зареєструватися на сайті ВККС, щоб мати змогу подати всі необхідні документи та продовжити свою участь у конкурсі до місцевих судів. Зазначимо, свої кандидатури можуть висувати особи:

  • віком від 30 до 65 років;
  • мають вищу юридичну освіту;
  • 5 років стажу в сфері права;
  • володіють державною мовою.

Варто зауважити, що ВККС може відмовити кандидатам взяти участь у доборі через неповний пакет документів, тому важливо детально ознайомитися з інформацією щодо конкурсу. Адже неможливо звернутися повторно до Комісії.

Станом на березень 2017 в Україні не вистачає понад 2500 суддів, при цьому майже півсотні судів - недоукомплектовані. У трьох областях є суди, де правосуддя не здійснювалося вже кілька місяців. Саме тому важливо якомога швидше і в той же час якісно заповнити суддівські лави новими служителями Феміди, щоб забезпечити громадянам право на справедливий суд.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень