На Рівненщині шукають друзів для дітей з інтернатних закладів

Називають їх наставниками

І тут не йдеться про секту.

Наставники - це люди, які на громадських засадах, безоплатно і за власним бажанням допомагатимуть тому, хто провів дитинство без батьків, підготуватися до дорослого та самостійного життя. Зазвичай, це стосується підлітків.

Докладніше розповідає координатор регіонального розвитку наставництва в Україні громадської організації «Одна надія» Євген Осипчук:

- Основна задача наставництва – це коли одна доросла людина приходить до однієї дитини і починає з нею взаємодіяти. Коли вони починають спільно працювати, і наставник стає для цієї дитини не батьком чи матір’ю, а просто другом. Другом, який буде і під час перебування дитини в інтернатному закладі, і другом, який залишиться після того, як ця дитина вийде з закладу.

Згідно із статистикою, батьки третини дітей, які виросли в інтернатах, теж з інтернатних закладів.

Причина в тому, що цим молодим людям, які вийшли з інтернатів, ніхто не допоміг соціалізуватися, і вони злякалися батьківства, бо не знали, що їм робити. Розірвати це коло і допоможе наставництво, - впевнені у громадській організації.

Рівненщина уже 18-та область, яку відвідала громадська організація «Одна надія». Впродовж кількох днів вони навчали працівників соціальних служб області і підписали відповідний меморандум про співпрацю з Рівненською облдержадміністрацією.

Куди звертатися охочим спробувати себе у ролі наставника, і чи вже є такі на Рівненщині – говорить директор обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ананій Бучак:

- Потенційно ресурс є, тому що в наші центри соціальних служб вже зверталися люди. І якраз я думаю, що це навчання, яке пройшло, з підготовки наших спеціалістів служби у справах дітей, спеціалістів Центрів соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді з підбору, пошуку навчанню наставників... Перспектива в нас є, і ті люди, які мають бажання, хочуть спробувати себе як наставника, вони можуть звертатися в районні і міські центри соціальних служб нашої області.  

До слова, в Україні проект наставництва громадська організація «Одна надія» почала розробляти ще у 2009-му.

Торік закон про наставництво в Україні підписав Президент.

Тож проект нарешті зрушив з місця.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень