Щодня кількість хворих на СНІД на Рівненщині зростає на одну особу

Більшість ВІЛ-позитивних людей заражаються статевим шляхом

У нашій області кожного року реєструють близько 250 нових ВІЛ-позитивних людей. Також за останні 30 років на Рівненщині більше півтисячі  ВІЛ-інфікованих жінок народили дітей. Лише 21 дитина з цього переліку має позитивний ВІЛ-статус.

Головний лікар «Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДОМ» Олена Гандзюк наголошує, що особливу увагу мешканцям Рівненщини потрібно звертати на свою поведінку, адже більшість ВІЛ-позитивнизх людей заражаються статевим шляхом. Споживачів наркотиків серед таких стало значно менше.

- Зараз ми бачимо тенденцію, що 70% з усіх випадків вже років 5 іде статевий шлях передачі, і лише 20%-25% іде ін'єкційний шлях передачі (зокрема, при вживанні наркотиків, - ред.). Говорити, що це є хвороба маргінальних груп, вже не актуально. Це є зараз поведінкова хвороба. Вже епідемія виходить у благополучні верстви населення.

Додамо, що найбільше хворих на СНІД людей зареєстровано у близьких до обласного центру районах - Костопільському, Злодбунівському, Дубенському, та Гощанському. У групі ризику також місто рівненських атомників Кузнецовськ.

Зауважимо, що перші випадки ВІЛ-інфекції на Рівненщині почали реєструвати у 1996 році. А це на 10 років пізніше, ніж вперше зафіксували СНІД на території України. За майже 30 років у нашій області виявили більше 2,5 тисяч ВІЛ-інфікованих. З них на обліку зараз перебуває понад 1, 5 тисячі осіб.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень