На Рівненщині найпопулярніший спосіб «відкосити» від армії - водне хрещення

Понад тисячу призовників раптом «повірили» у Бога

Цієї осені до лав Збройних сил України з Рівненщини призвали лише 305 осіб, 200 з них - на строкову службу, решта проходитиме службу у Нацгвардії та спецвійськах. Чимало призовників, особливо у сільській місцевості, ухиляються від проходження служби. Їх приховують батьки і навіть голови сільських рад.

Про одного з таких сільських голів розповів обласний військовий комісар Михайло Гнатів:

Один з них сказав мені відверто (поки ім’я його називати не буду): «Михайле Івановичу, невже ви думаєте, що я піду і буду оповіщати призовників для проходження військової служби, я ж втрачу свої голоси на виборах?». Своїм односельчанам він говорить, що вони повинні бути йому вдячні за те, що він захищає призовників від служби в армії.

Тож, за словами Михайла Гнатова, з-понад 8 тисяч оповіщених призовників Рівненщини до військкоматів з’явилися менше 6 тисяч.

Низьку явку військові пояснюють низьким рівнем патріотичного виховання.

Крім цього, понад 1000 призовників подали до комісаріату довідки про те, що вони здійснили водне хрещення і мають право не брати зброю до рук.

Окрім цього, 1175 призовників Рівненщини сплатили штафи за те, що не з’явилися до військоматів. А це загалом штрафів - на понад 90 тисяч гривень. Проти 15 призовників порушено кримінальні справи за ухилення від проходження військової служби.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень