На Рівненщині роботодавці не допускають інспекторів праці до перевірок

Вони вважають за краще сплатити штраф

Роботодавці Рівненщини чинять опір інспекторам Держпраці. Вони не допускають їх на підприємства, намагаючись таким чином приховати нелегальних працівників.

За це керівників фірм і компаній карають штрафами, каже речниця обласного управління Держпраці Світлана Стельмащук:

Роботодавці не надають інформацію і не допускають інспекторів у виробничі приміщення. У такому випадку складається акт, за яким згодом виноситься постанова про накладення штрафу у розмірі 100 мінімальних заробітних плат, що становить понад 372 тисячі.

При цьому, накладення штрафу не звільняє роботодавця від усунення порушень, наголосила Світлана Стельмащук.

Згодом інспектори праці можуть повернутися на підприємство і у випадку повторного виявлення порушень (як створення перешкод інспекційному відвідуванню, так і виявлення нелегальних працівників) – знову оштрафувати керівника.  

До слова, у жовтні роботодавці Рівненщини почали масово легалізувати працівників.

Так, лише у першій половині місяця від них надійшло 5037 повідомлень про прийняття працівників на роботу. Це вдвічі більше, аніж за попередні місяці.

В управлінні відзначили зростання позитивної динаміки оформлення трудових відносин. Сприяє цьому масова інформаційно-роз’яснювальна робота фахівців Управління, а також посилення ними заходів контролю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень