Прокурори виявили порушення під час публічної закупівлі продуктів харчування для дітей на Рівненщині

На загальну суму понад 1 млн гривень

Органи прокуратури Рівненської області виявили та відреагували на порушення вимог законодавства під час проведення публічних закупівель продуктів харчування серед навчальних закладів області. 

Дії провели в межах реалізації представницьких повноважень на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства.   

Рівненський апеляційний господарський суд повністю підтримав та залишив без змін рішення господарського суду Рівненської області, про визнання недійсним договору на постачання для комунального закладу «Великомежиріцька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» продуктів харчування на суму 760 тисяч гривень.

У ході моніторингу та опрацювання у відкритих джерелах матеріалів публічної закупівлі встановили, що зазначений договір укладено між навчальним закладом та приватним підприємцем без визначення його предмету,  що є порушенням вимог Цивільного, Господарського кодексів та Закону України «Про публічні закупівлі».

Також аналогічні порушення виявили прокурори при укладанні у червні 2018 року договору купівлі-продажу продуктів харчування між комунальним закладом «Дитячий заклад санаторного типу «Сигнал» Рівненської районної ради та приватним підприємством.

Договір на суму 325 тисяч гривень розірвали. Провадження у цій справі судом закрито.

Таким чином, за принципового реагування органів прокуратури Рівненської області попереджено незаконне використання бюджетних коштів, призначених на харчування дітей, на загальну суму понад 1 млн гривень.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Теги: закуівля
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень