На Рівненщині понад 24,5 тисячі осіб захворіли на грип та ГРВІ

Оновлену статистику повідомляє обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики

Станом на 19.01.2016 року всього зареєстровано 24650 випадків захворювань грипом та ГРВІ, з них 14820  випадків у  дітей; на стаціонарному лікуванні з приводу  грипу та ГРВІ у лікувальних закладах області перебуває 910 осіб, з них 465  дітей та 73 вагітних. 


Домінуючим штамом вірусу грипу, як у державі так і в нашій області, є вірус грипу АH1N1-пандемічний. Вірусологічною лабораторією ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» від початку року було досліджено 65 проб від хворих з важкими формами ГРВІ, із них у 23 (35,4%) було підтверджено грип АH1N1-пандемічний, зокрема, підтверджено пандемічний грип у 7 дітей до 5 років та 6 вагітних жінок. Також ще у 17 пробах матеріалу від хворих виявлено РНК вірусу грипу А і проводиться подальше дослідження для підтвердження його пандемічності, - каже начальник КЗ «Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Микола Пахнюк.


Від початку року в області зареєстровано 2 лабораторно підтверджені випадки смерті від ускладнень, викликаних вірусом грипу АН1N1- пандемічний.

Паралельно в області циркулює аденовірусна інфекція, яка теж викликає важкі випадки гострих респіраторних інфекцій. У вірусологічній лабораторії  ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проведено 18 досліджень на аденовірусну інфекцію, із них 5 (27,8%) позитивних.

Перевищення епідемічних порогів зареєстровано у Березнівському (на 73,2%), Дубровицькому (на 2,7%), Зарічненському (на 22,3%), Костопільському (на 66,3%), у Рокитнівському (в 2,5 рази), Сарненському (на 18,3%) районах, м. Рівне (на 46,8%), м. Кузнецовськ (на 27,2%). Епідемічного порогу досягнуто у Здолбунівському районі (100%).

У вказаних районах та містах введені заходи, передбачені на період епідемії та призупинено навчання у загальноосвітніх школах. Також у зв’язку із наближенням до епідемічного порогу з 18 січня введені заходи, передбачені на період епідемії, у Рівненському районі. З 20 січня припиняється навчання у 54 загальноосвітніх школах та 2 ПТУ району.
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень