На Рівненщині подорожчає хліб: причини та наслідки

Вартість хліба впродовж наступних півроку збільшиться на 30%

Ціни на хліб зростуть не лише у приватних пекарнях, а й на великих заводах. При цьому це станеться не лише на Рівненщині, а й по всій Україні.

Як зазначають аналітики, ціни підвищаться попри достатній врожай.

У вартість хліба закладуть «нові» податки, виплату заробітної плати, оплату електрики та газопостачання.

Експерт Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко вважає, що незабаром ціни досягнуть європейського рівня:

В Україні кілограм чорного хліба обійдеться в середньому в 21 грн. А враховуючи, що середня ціна за кілограм соціального чорного хліба становить 11,8 грн, то знайдений нами в зарубіжних магазинах хліб виявився значно дорожчим.

Експерт порівнює ціни на хліб у Європі.

Найдешевший хліб y Литві - 33,7 грн. У Білорусі житній хліб обійдеться в 34,4 грн. В Естонії - 35,2 грн. У Польщі - 41,4 грн. Вартість чорного хліба найвища в Угорщині - 66,2 грн.
 

Нагадаємо, з 1 липня Кабмін скасував державне регулювання цін на продукти харчування. Це має допомогти усунути адміністративний тиск на бізнес та привабити інвестиції. Держрегулювання забороняло торговельні надбавки вище 15% на соціально значиму продовольчу продукцію. Серед такиx - борошно, хліб простої рецептури, крупи, цукор, яловичина, свинина з кістками, м'ясо, ковбаси варені 1-го сорту, молоко жирністю 2,5%, сметана жирністю 20% , масло вершкове жирністю 72%, сир жирністю 9%, яйця курячі, олія.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень