На Рівненщині піднявся рівень води у річках

У деяких селах уже відкачують воду з приватних домогосподарств

Рятувальники Рівненщини повідомляють, що цими днями на рiчках басейну Прип'ятi в межах Рiвненської та Житомирської областей очiкується пiдйом рiвня води. Мiсцями можливий вихiд води на заплаву та часткове пiдтоплення сільськогосподарських угiдь. Проте, в Рівненському обласному управлінні водного господарства запевняють, що поки вода до критичних відміток іще не піднялася. Говорить заступник начальника Віталій Даценко:

Підйом, він, звичайно, зараз є, але до критичних точок ще дуже далеко. Зараз вода лише по двох постах вийшла на заплаву. По річці Горинь на одному посту, і Стир по гідро посту Млинок, а Горинь в районі Дубровиці. А до рівня підтоплень ще дуже далеко.

Традиційно, найбільше вода піднімається у північних районах Рівненщини. Працівники ДСНС своєю чергою уже виїжджають на виклики мешканців області щодо відкачування води, втім, вони пов’язані не з виходом річок з берегів. Розповідає речник ДСНС у Рівненській обалсті Віктор Козак:

Є місцеві випадки, то наші виїжджають. Це Млинівський, Дубенський район, Демидівський район, де в приватних господарствах вже наші працівники викачують з обійсть воду. Але це в зв’язку з таненням снігу, це не те, що там річки повиходили на заплаву і таке інше. Ми чекаємо інформацію від гідрометеослужби і місцевих органів влади. Одразу, якщо буде якась загроза, чи потопить, ми готові виїжджати, викачувати і рятувати, - каже Віктор Козак.

Слід зазначити, що в області щоденно проводять моніторинг рівня води у річках. Крім того, для роботи в екстремальних умовах створено спеціальні бригади чисельністю до 400 осіб, а також підготовлено спеціалізовану техніку і сипучі матеріали.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень