На Рівненщині оцінили роботу районів, міст та ОТГ

За перше півріччя цього року

25 липня на колегії обласної адміністрації депутати підсумували роботу районів, міст та об’єднаних територіальних громад Рівненщини за останні півроку.

Так, лідерами загальнообласного рейтингу за результатами соціально-економічного розвитку стали місто Рівне, а також Костопільський та Сарненський райони.

Загалом рейтингове оцінювання проводилося за 32 критеріями та 7 напрямками. Зокрема, бралися до уваги показники господарського комплексу, надходження до місцевих бюджетів, впровадження реформ, доходи та зайнятість населення, розвиток освіти, культури, охорони здоров’я тощо.

У свою чергу, 29 об’єднаних громад досліджували за фінансовою спроможністю. Зокрема, фахівці опрацювали такі показники: власні доходи на 1-го мешканця, рівень дотаційності бюджетів, капітальні видатки на 1-го мешканця та адмінапарат.

Кращими за вагою власних доходів у розрахунку на одного мешканця стали Клеванська, Привільненська та Тараканівська ОТГ у яких  на людину припадає 1 800 грн.

Визначали й рівень дотаційності ОТГ, оскільки держава може дотувати тільки 30% до місцевих бюджетів громад - решту коштів вони повинні заробляти самостійно. Відтак, більшість ОТГ області підпадає під цей критерій.

На себе заробляють Клесівська, Крупецька та Клеванська громади. Натомість у семи ОТГ спостерігається високий рівень дотаційності.

Щодо показників видатків на утримання апарату управління, на яке рекомендують витрачати не більше 20 %, лідерами за цим критерієм стали Клеванська, Радивилівська та Смизька громади.

Натомість понад 40% власних доходів іде на утримання апарату у Боремельській, Козинській та Підлозцівській ОТГ, при тому, що це невеликі громади.

До слова, на Рівненщині залишилося шість районів, де після чотирьох років реформи децентралізації досі не створено жодної ОТГ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень