На Рівненщині нова епідемія?

В Рівненській області зафіксовано багато випадків захворюваності на кашлюк

На Рівненщині зросла кількість дітей хворих на кашлюк. Вся проблема у тому, що дітей вчасно не вакцинували. Про ситуацію із захворюваністю повідомив епідеміолог Віктор Мороз:

Кору в Рівненській області немає. А щодо кашлюка – то дійсно кількість хворих збільшується. За сім місяців захворіло 123 дитини. Переважна більшість дітей серед цього списку – не щеплені. Єдиний спосіб вберегтися - вчасно щеплюватися.

Лікувати кашлюк дуже важко, кажуть спеціалісти. Досі єдиним дієвим способом боротьби з цим інфекційним захворюванням – є вчасне щеплення.

Віктор Мороз зауважив, що нині в області є потрібна кількість вакцини АКДП.

Згідно з державним календарем щеплень планове щеплення АКДП обов'язково проводиться в чотири етапи. Перший раз дітей прищеплюють у віці трьох місяців, потім в чотири місяці, і наступний етап вакцинації - у п'ять місяців від народження. І тільки після третього ін'єкції у дитини формується необхідний для захисту рівень імунітету. Наступна планове щеплення АКДП припадає на вік 18 місяців.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень