На Рівненщині нетверезий водій на незаконному авто намагався наїхати на поліцейського (ФОТО)

Кермувальник був без документів

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Події розгорталися сьогодні вночі на виїзді із Сарн. Екіпаж працівників поліції управління превентивної діяльності Нацполіції Рівненщини здійснювали нагляд за дорожнім рухом, коли помітили автомобіль, у якому не горіла ліва фара в режимі ближнього світла, - повідомляє відділ комунікації Нацполіції:

Проігнорувавши вимогу поліцейських про зупинку, водій автомобіля «Honda Civic» лише збільшив швидкість.

Поліцейські на службовому авто із увімкненими проблисковими синьо-червоними маячками кинулися наздоганяти порушника.

Автомобіль повернув у село Гута-Перейма. Там, за 14 км від Сарн, зупинився лише після того, як його знесло на узбіччя.

На вимогу поліцейського вийти з транспортного засобу, правопорушник скерував авто на правоохоронця і натиснув педаль газу. Через це старшим інспектором було прийнято рішення про застосування вогнепальної зброї, з якої був зроблений попереджувальний постріл вгору. Та це не зупинило зловмисника. Після того, як порушник продовжував свої дії, поліцейський вистрілив у ліве переднє колесо, що унеможливило його подальший рух.

З’ясувалося, що за кермом перебував 33-річний мешканець села Підлужне Костопільського району. Алкотестер показав 0,52 проміле. Документів чоловік не пред’явив, пояснюючи, що забув удома. Однак поліцейські встановили, що суд його позбавив права керувати транспортними засобами. Крім того, вказаний автомобіль не зареєстрований у встановленому законодавством порядку і незаконно перебуває на території України.

Транспортний засіб правоохоронці вилучили та доставила на територію Сарненського відділу поліції. Водій іномарки та двоє пасажирів були доставлені до відділу поліції для дачі показів.

За фактом опору працівникові правоохоронного органу проводиться досудове розслідування. Порушнику загрожує два роки позбавлення волі. Крім того, він відповідатиме і за адміністративні правопорушення. З’ясувалося, що чоловік за останні три роки п’ять разів притягувався до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху, зокрема двічі — за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень