На Рівненщині медперсонал тепер працюватиме за «дякую»?

Коштів для виплат зарплатні немає

На бюджетній комісії депутати порадили працівникам йти у відпустки за свій рахунок. Якщо ж ні, то заборгованість із виплат зарплатні до кінця року може сягнути 167 мільйонів гривень. 

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Осіпчук такої думки не підтримує, бо каже, що подібні рішення можна приймати лише за взаємною згодою медколективу. За його словами, у жовтні заробітну плату працівники ще отримали, а от за виплати у листопаді обіцяти не береться:

Заборгованості станом на 1 жовтня ще не було. З червня ми інформуємо всі інстанції про те, що заборгованість буде. І така проблема не лише в Рівненській області. Надіємось, що буде передано кошти, щоб ми могли виплатити заробні плати праціникам.

Очільник комісії Юрій Благодир каже, що це не просто проблема, а існуючий дефіцит для всієї області:

Це реальний дефіцит у Рівненській області. Скажу більше, ряд закладів, які знаходяться в територіальних громадах, вже вимушені йти у відпустки за власний рахунок.

Коли ліквідують проблему із заборгованістю - поки невідомо. Проте, наразі з державного бюджету виділено 8 мільйонів на збалансування виплат зарплатні у найближчі місяці.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень