На Рівненщині госпіталізували жінку з підозрою на коров’ячу віспу

Інфекція не передається від людини до людини

У листопаді цього року до відділення особливо небезпечних інфекцій ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» надійшло термінове повідомлення про підозру на захворювання коров’ячою віспою людини з Рокитнівського району.

45-річну жінку з цим діагнозом госпіталізували в інфекційне відділення.

До речі, саме в цьому районі в листопаді 1983 року були зареєстровані останні випадки захворювань людей в області.

Коров’яча віспа – одна з найдавніших вірусних інфекцій, якою до речі, можуть хворіти й свині, коні, кролики, верблюди, мавпи і не тільки. Колись ця хвороба була поширена в більшості регіонів світу.

Коров’яча віспа перебігає у людей переважно в легких формах. Зараження відбувається лише від хворих тварин, від людини до людини не передається. Інкубаційний період складає від 3 до 6 днів, рідко більше.

Найчастіше хвороба перебігає у вигляді місцевих уражень кистей рук, передпліч та обличчя, рідко можуть спостерігатись ураження слизових оболонок рота, горла, носа, кон’юктиви ока.

Специфічного лікування коров’ячої віспи немає, та легкі форми його й не потребують. В разі ускладнень застосовують антибіотики широкого спектра дії та симптоматичне лікування.

 

Щодо профілактики то це, насамперед, дотримання особистої гігієни при роботі з тваринами, використання спецодягу та проведення ветеринарно-санітарних заходів у випадку виявлення хворих корів.

До слова, у 1983 році у Рівненську обласну лікарню потрапили мати з дочкою, причому стан дочки був досить важким, на руці та мочці вуха були виразки, які мали певну схожість з сибіркою. 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень