Дівчинка, яку пошматував дворовий пес на Рівненщині, нині у лікарні

Напад пса на дитину стався у суботу, 21 квітня, у Здолбунові

Діти бавилися у дворі будинку на вулиці Фестивальній і на семирічну дівчинку напав пес. З травмами від укусів дівчинку близько 18 години госпіталізували у Рівненську обласну дитячу лікарню.

Подробиці розповідає завідувач ортопедо-травматологічного відділення обласної дитячої лікарні Ігор Яковець:

Була госпіталізована до нас дитина з приводу нанесення кусаних ран передпліччя  і стегна бродячою твариною. Стан її був середнього ступеню важкості при поступленні. Зразу ж проведена дитині обробка ран. Під наркозом це все проводилося, під загальним знечуленням. Рани промиті, дреновані. Накладені навідні шви. Зроблена первинна хірургічна обробка. Призначена антибактеріальна терапія. Тому що кусані рани, зазвичай, інфіковані і вони погано гояться.

За словами Ігоря Яковця, нині дівчинка почувається краще. У лікарні дитина пробуде два-три дні. Якщо рани добре будуть гоїтися, то її випишуть на амбулаторне лікування.

Щеплення від сказу дитині не призначали. Адже, як пояснив заввідділенням, собака проживає у дворі, де мешкає родина дівчинки. І її батьки сказали, що знають цього собаку. Вони взяли на себе відповідальність, що будуть за ним спостерігати. Якщо протягом 10-14 днів змін у поведінці тварини не буде, тобто вона не виявиться хворою на сказ, то щеплення і не потрібні.

До речі, каже Ігор Ясковець, нині дуже багато дітей до них  у лікарню поступають з укусами бродячих собак.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень