На Рівненщині двомісячна дитина отруїлася нітратами (ПОДРОБИЦІ)

Це сталося 3 березня у селі Курозвани Гощанського району

Розповідає завідувач відділу Рівненського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України Марта Гоч:

До Гощанської районної лікарні поступила дитина з отруєнням невідомої етіології. Її відправили з районної лікарні до обласної в реанімаційне відділення. Клініка була зразу подібна на отруєння метгемоглобіном. Це пов’язано зі вживанням води з нітратами. Мама зразу при поступленні сказала, що розводила дитячу суміш водою з колодязя. А вже 13 березня дитина виписана у задовільному стані додому.

За словами Марти Гоч, вода з нітратами дуже небезпечна для дітей до трьох років. Тому їм не можна вживати воду з колодязя взагалі. Кип’ятіння такої води не допомагає знизити її токсичність. Також не існує фільтрів та систем, які б могли вилучити нітрати з води.

Нітрати у колодязь у Курозванах, пояснює Марта Гоч, могли потрапити через обробку полів агрохімікатами. Щоб уникнути отруєння інших дітей у селі, фахівці лабораторного центру взяли проби води з чотирьох інших колодязів, розташованих на подівр’ях родин, де є діти до трьох років. У трьох з них був перевищений вміст нітратів. Також про небезпеку поінформували сільського голову.

До речі, кажуть у лабораторному центрі, в останні роки дуже часто у колодязях на Рівненщині спостерігається перевищення норм нітратів.     

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень