На Рівненщині до лав ЗСУ відправили перших цієї осені 76 призовників (ФОТО)

Кажуть, їх не відправлятимуть у зону бойових дій

У Здовбиці, на збірному пункті Рівненського обласного військкомату відбулись урочистості з нагоди відправки у війська перших 76 призовників. Це юнаки віком від 20 до 27 років з хорошим станом здоров’я та морально-діловими якостями.

Загалом цьогоріч в області планують призвати понад шість сотень новобранців. Це – удвічі більше, ніж торік, каже прес-офіцер Міноборони України у Рівненській області підполковник Віктор Шубец:

План призову на жовтень-листопад - більше як 600 чоловік. Усі вони будуть служити в ЗСУ та інших військових формуваннях. Їх не залучатимуть до Операції об’єднаних сил.

Ті, що ухиляються від виконання обов’язку із захисту Вітчизни – це 30% від загальної кількості. Суть у тому, що у нас в області близько 10 тисяч осіб підлягають призову. Із них наберуть понад шість сотень.

Як зазначив військовий комісар Рівненського військового комісаріату полковник Михайло Гнатів, нині план призову в області виконується згідно з графіком.

Найкраща ситуація спостерігається у Костопільському, Здолбунівському та Володимирецькому районах, дещо гірша – у Рокитнівському, Зарічненському та Дубровицькому.

А от для виконання плану призову у Рівному та Рівненському районі органам державної влади, місцевого самоврядування, військовим комісарам та представникам Нацполіції України ще потрібно докласти чимало зусиль, - зазначає Михайло Гнатів.

До слова, збільшення кількості призовників цьогоріч зумовлена тим, що усі бойові частини нині перебувають на сході України.

У цей час у пунктах їхньої постійної дислокації необхідно забезпечувати охорону і підтримувати життєдіяльність на належному рівні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень