На Рівненщині через укуси кліщів захворіло вісім людей

У них діагностували хворобу Лайма

Стільки мешканців області захворіло цього року. 

Діагноз - хвороба Лайма - у них підтвердили лабораторії особливо небезпечних інфекцій Рівненського обласного лабораторного центру МОЗ України, “Малікс - Мед” та “Сінево”.

Хворих реєстрували у чотирьох районах області: Сарненському, Острозькому, Дубровицькому, Березнівському та в Рівному. Це були люди, які відпочивали в лісах області, і виявили на собі кліщів. 

Що таке "хвороба Лайма"

 

Хвороба Лайма -  інфекція, яка вперше була виявлена в США поблизу містечка Лайм понад два десятиліття тому - розпочинається гостро, коли

через декілька днів (часом і пізніше) після укусу кліща навколо цього місця з'являється кільцеподібне почервоніння, яке поступово збільшується до 10-20 см. 

З часом почервоніння поступово зникає, хоча може зберігатись і декілька місяців. Водночас

підіймається температура, з'являється головний біль, болі у м'язах, порушення сну; можуть виникнути катаральні явища верхніх дихальних шляхів та інші симптоми.

Якщо хворобу Лайма не лікувати правильно, вона може вражати суглоби і навіть привести до інвалідності.

Як захиститися від кліщів

 

Найчастіше кліщі на людей нападають у лісах і чагарниках, а пік їхньої активності припадає на квітень-травень (основний) і вересень-жовтень.

Щоб захиститися від них,

на природі треба перебувати одягненим, а після повернення додому необхідно провести огляд і самоогляд тіла з метою виявлення кліщів.

Якщо ж кліщ все таки присмоктався, необхідно звернутись до найближчого медичного закладу. Не слід забувати також і про засоби, що відлякують комах та кліщів.  

 

За інформацією лікаря-епідеміолога відділення особливо небезпечних інфекцій Рівненського обласного лабораторного центру МОЗ Валентини Томицької

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень