На Рівненщині будуть відновлювати гектари земель, які виснажені бурштиношукачами

Таку постанову Кабмін прийняв ще у листопаді 2016 року

Торік рівненські лісгоспи склали перелік ділянок, які підлягатимуть рекультивації. У Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля з’явилося повідомлення про перші три проекти рекультивації земель, що були порушені у результаті незаконного видобутку бурштину. А саме:

біля сіл Клесів та Ясногірка Сарненського району.

Роботи планує проводити Державне підприємство «Бурштин України».

Постанова Кабінету Міністрів України передбачає, що перед рекультивацією порушених земель (відновленням ґрунтового та лісового покривів) має бути видобутий бурштин, який у цих землях ще лишився після кримінального видобутку.

Це розумний підхід, що має попередити повернення на порушені ділянки злочинців, що видобувають бурштин. До видобутку, згідно зі згаданою Постанови, можуть бути залучені субпідрядники.

Нагадаємо, що Кабмін у листопаді 2016 року ухвалив постанову, якою дозволив державним бурштиновим підприємствам проводити рекультивацію порушених бурштинокопачами земель.

Наразі Мінекології збирає зауваження та рекомендації громадськості до проектів. Ознайомитися з ними можна за цим посиланням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Теги: бурштин
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень