На Рівненщині з'явиться унікальна для України професія

В області запроваджують нову соціальну послугу для вразливих сімей з дітьми – патронат над дитиною

На Рівненщині є потреба створення патронатних сімей.
 
Про це розповів начальник служби у справах дітей Рівненської ОДА Віктор Марчук. Він повідомив, що патронат над дитиною не передбачає усиновлення чи відриву дитини від рідних батьків. Це розв'язання родинних проблем шляхом тимчасової опіки над дитиною.
За підрахунками служби у справах дітей ОДА, щороку в середньому 220 дітей набувають статусу "дитини, позбавленої батьківського піклування".
 
А завдяки патронату мінімум третина з них могли б потенційно уникнути такого і після комплексної послуги залишитись у своїй біологічній сім’ї.
Загалом, сімейний патронат – це шлях, який запобігає потраплянню дитини в інтернат. Соціальна послуга покликана прийти на допомогу родинам, в яких виникли складні життєві обставини.
 
Відбиратимуть патронатних вихователів з особливою уважністю.
Їх готують за спеціальною програмою, де вони напрацьовують алгоритм надання послуги патронату над дитиною. І тільки після успішного проходження програми їм довірять роботу з дитиною.
Важливо й те, що патронатні спеціалісти матимуть змогу працевлаштуватися вдома. Тобто опіка над дитиною не буде безкоштовною.
До слова, патронатні вихователі – професія, яка з'явилася в рамках соціального експерименту. Першу патронатну сім’ю створили у 2009 році на Київщині. 
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень