На Рівненщині борються з рабством

На Рівненщині шість осіб мають статус постраждалих від торгівлі людьми

Сьогодні на майдані Незалежності в Рівному встановили інсталяцію «ГРАНІ3». Три інформаційні куби покликані привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та залучити громадськість до попередження й боротьби із сучасним рабством.

Організаторами інформаційної кампанії стали департамент  соцзахсту населення РОДА. Представник департаменту Олена Очеретнюк каже, що ця проблема актуальна для нашого сьогодення:

Нині на Рівненщині 6 людей мають статус постраждалих від торгівлі людьми. Двоє з них отримали такий статус у 2016 році.

 

В області діє відповідна Програма, де передбачено заходи з протидії торгівлі людьми. Проводяться заходи, зокрема, інформаційна робота серед дітей, молоді та дорослого населення

Також на Рівненщині діє Меморандум про партнерство між ОДА та ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка», котра працює у сфері протидії торгівлі людьми більше 15 років. Така співпраця передбачає об’єднання зусиль у виявленні постраждалих та надання їм якісної правової й реабілітаційної допомоги.

А загалом в Україні понад 160 тисяч українців стали жертвами трудового, сексуального чи змішаного рабства. Статистика ведеться з 1991 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень