На Рівненщині АТОвці отримують 6 тисяч гривень допомоги по безробіттю, тому не хочуть йти на роботу

Адже зарплати малі

Колишні військовослужбовці на Рівненщині мають більшу допомогу по безробіттю, ніж зарплату, яку пропонують на підприємствах. Кілька сотень таких осіб перебуває на обліку в Центрі зайнятості. Через високі соцвиплати екс-службовці не поспішають шукати роботу, розповідає керівник обласного центру зайнятості Іван Ткачук:

В нас залишилось близько 300 чоловік, які стоять на обліку. Бо якщо приходять хлопці, стають в нас на облік, то виплата допомоги по безробіттю часом буває вищою, ніж та заробітна плата, яку пропонують працедавці, коли вони йдуть на виробництво. І кожен із хлопців каже: "Чому ж я маю йти на 4-5 тисяч, якщо я отримую 6 тисяч?"

Ліворуч - Іван Ткачук. Праворуч - Михайло Кривко.

Подекуди люди перебувають на обліку до 9 місяців – доки не припинять отримувати допомогу повністю. Водночас, такі безробітні не поспішають йти на роботу, адже рівень зарплати, який пропонують підприємці, невисокий. Так, 20% вакансій в області – це мінімальна заробітна плата. 44% - від 4 до 5 тисяч гривень. І лише 2% вакансій у Центрі зайнятості пропонують більше, ніж 10 тисяч гривень на місяць.

Попри це зауважимо, що торік у Центрі зайнятості працевлаштували більше безробітних, ніж за 2016 та 2017 роки. Окрім того, Центр впроваджує нові методи роботи з людьми – кар’єрні радники, кейс-менеджемент і рекрутинг.  

Тих самих АТОвців протягом січня-березня працевлаштували 53 особи, ще 41 проходили професійне навчання, профорієнтаційні послуги отримали 415 осіб.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень