На Рівненщині Африканська чума свиней локалізована

У трьох населених пунктах Зарічненського, Володимирецького та Дубровицького районів триває карантин у зв’язку із африканською чумою свиней. Нагадаємо захворювання було зафіксовано 19 серпня.

Фахівцями вдалося локалізувати спалах АЧС і нових випадків не виявлено.

Про це повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко під час всеукраїнської селекторної наради щодо епізоотичної ситуації в державі під головуванням Міністра АПК Тараса Кутового.

За словами Ігоря Тимошенка, на місцях злагоджено працюють служби, задіяні в ліквідації захворювання – поліція, ветеринари та рятувальники. Зокрема, внаслідок спалаху ліквідовано більше 90 голів свиней, що утримувались у приватних господарствах. Найбільше утилізовано у селі Озеро – 61 тварину, в Новорічицях - 18, у Вербівці - 12. Місця утримання і утилізації дезінфікують.

З метою контролю за переміщенням тварин, а також продуктів забою, на в’їзді та виїзді з населених пунктів працюють блокпости та дизбар’єри. У Зарічненському, Дубровицькому та Володимирецькому районах заборонено торгівлю живими свинями, м’ясом з них, а також іншими продуктами тваринництва на ринках.

Якщо ж нових випадків африканської чуми не зафіксують, карантинні обмеження знімуть через 40 днів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень