На реконструкцію Хрінницького водосховища шукатимуть 10 млн грн (ФОТО)

Цей об'єкт не ремонтували уже 30 років

Хрінницьке водосховище – стратегічний водний об'єкт області. Дамба водойми убезпечує від затоплення близько 30 населених пунктів Рівненщини та Волині.

Днями на водойму з робочим візитом навідався голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Каже, ремонту тут не було вже кілька десятиліть:

Цей водний об'єкт не ремонтувався упродовж останніх 30 років. Гідровузол та шлюзи водосховища потребують реконструкції.

 

Востаннє проєктно-кошторисну документацію для цього розробляли ще у 2012 році. Проте ремонтні роботи так і не були розпочаті. На сьогодні ця документація застаріла, тож розроблятимемо нову, - зазначив очільник краю.

За попередніми підрахунками, така реконструкція обійдеться мінімум у 10 млн грн. Фінансову підтримку шукатимуть на усіх рівнях - районному, обласному та державному.

Крім того, на Хрінницькому водосховищі знаходиться місцева ГЕС. І хоча вона працює не на повну потужність, підприємство справно платить податки і забезпечує робочі місця.

А ще водойма має туристичну інфраструктуру.

Робота санаторіїв та баз відпочинку – це також додаткові кошти до місцевих бюджетів. І хоча на водосховищі рівень води дещо знизився, на літній сезон відпочинку це ніяк не вплине, переконані в обласній адміністрації.

Зазначимо, що площа Хрінницького водосховища - 18,3 км², об'єм - понад 30 млн кубічних метрів води, глибина - від 2 до 6 метрів.

Мальовниче Хрінницьке водосховище. Фото з мережі

За матеріалами Рівненської ОДА

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень