На РАЕС готуються до перевірки Всесвітньої асоціації організацій, які експлуатують АЕС

Попри карантин

На Рівненській АЕС триває підготовка до партнерської перевірки Всесвітньої асоціації організацій, які експлуатують АЕС.

З понад 140 заходів, запланованих до проведення планової перевірки, Рівненська АЕС виконала вже значну частину. Контроль за виконанням таких заходів відбувається через автоматизовану систему управління документацією та шляхом проведення нарад у дистанційному режимі.

За словами т.в.о. заступника генерального директора РАЕС з якості та управління Віктора Саворони (на фото), підготовка до партнерської перевірки відбувається відповідно до графіка, проте карантинні обмеження все ж впливають на цю роботу, зокрема у частині постачання ресурсів та проведенні повноцінних обходів за визначеними маршрутами.

Кількість та періодичність обходів зменшено для мінімізації контактів персоналу. Крім того, через спалах пандемії COVID-19 у світі попередній візит на Рівненську АЕС керівників команд перевірки, що мав відбутися у березні поточного року, було переформатовано та проведено у дистанційному режимі. Результатом такого заходу став сформований протокол, один з пунктів якого передбачає підготовку попереднього пакета інформації, що наразі готує Рівненська АЕС, – зауважив атомник.


Цей інформаційний пакет має ознайомити міжнародних експертів майбутньої перевірки з діяльністю електростанції за різними напрямами: фундаментальні області для покращення; ефективна організація; організація, що навчається; експлуатація АЕС; технічний стан та робота обладнання; безпека та захист.


Відділ міжнародного співробітництва та технічної допомоги дистанційно здійснює переклад документу на англійську мову, який до 15 травня буде направлено до регіонального центру ВАО АЕС, – підкреслив Віктор Саворона.


Тим часом, Рівненською АЕС спільно з ВАО АЕС вже визначені та узгоджені нові терміни для здійснення спостереження за роботою персоналу на повномасштабних тренажерах БЩУ та партнерської перевірки. Вони відбудуться з 10 по 21 серпня та з 27 серпня по 11 вересня поточного року.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень